Rozsądne jedzenie pomaga spalać kalorie

Zdrowa dieta dobra dla każdego

Trzeba
jeść, aby stracić
zbędne kilogramy. Jednak chudnąć
{trzeba|należy| mądrze. Białko przyspiesza
przemianę materii aż o 25 procent. Białko trzeba włączać do śniadania, obiadu oraz kolacji.
Źródłami białka są kurze jaja, mięso, produkty z mleka.
Najlepiej podawać
łącznie białka zwierzęce oraz roślinne.
Niezbędne są również tłuszcze. Nie tyje
się od tłuszczu, lecz wtedy, gdy
konsumujemy zbyt wiele kalorii.
Tłuszcz można jeść w
małych ilościach – oliwa z oliwek,
olej lniany, kukurydziany, sojowy, rzepakowy są niezbędne w planie
żywienia. Tłuszcze dostarczają aż 30 procent energii, a
zatem należy konsumować blisko 70 gramów
tłuszczu każdego dnia. Tłuszcze dobrze
karmią oraz limitują glukozę we krwi. Kaszasyci, ale nie napędza kilogramów. Możnaskonsumować
6-7 łyżek kaszy codziennie i na pewno nie
przybędzie nam kilogramów. Dwie porcje owoców przydadzą się w planie żywienia, ale nie wolno jadać
winogron, bananów, śliwek – te owoce zawierają bardzo
dużo cukru. Można zjadać jabłka, truskawki,
pomarańcze, maliny, porzeczki, agrest. Owoce spożywa się po
dużych daniach, na deser, wtedy
idealnie się trawią i są ogromnie korzystne dla samopoczucia. Po godzinie 18.00 nie powinno
się konsumować owoców, bo nie strawi się
ich przed spaniem. Około 40 gramów błonnika
dziennie powinna zjeść
każda pani, aby
dobrze
trawić oraz poprawić własny metabolizm.
Pyszne jedzenie
oraz sytość umożliwiają zrzucanie kilogramów
w sposób błyskawiczny. Dlatego trzeba
zaplanować racjonalne gubienie
kilogramów.

 tabletki na odchudzanie goja

tabletki na odchudzanie do 50 zł